Re-integratie 1e en 2e spoor

Re-integratie 1e spoor
Bij re-integratie eerste spoor ligt de focus op terugkeer naar de eigen werkgever. Samen met de werkgever en de werknemer bekijken we wat er nodig is om dit te realiseren. Het doel is om de werknemer weer duurzaam aan het werk te krijgen bij de eigen onderneming.


Re-integratie 2e spoor
Het 2e spoor van de re-integratie start wanneer een medewerker langdurig arbeidsongeschikt is en er geen passend werk binnen de organisatie beschikbaar is. Het doel is om passend werk buiten de organisatie te vinden. Werk waarin de werknemer tot zijn of haar recht komt.

Wat onze aanpak uniek maakt is dat wij niet alleen aan de slag gaan met loopbaanbegeleiding maar ook onderzoeken wat er ten grondslag ligt aan het feit dat iemand is uitgevallen zodat de kans op duurzame plaatsing wordt vergroot.

Trajecten zijn maatwerk. Na een uitgebreide kennismaking stellen we doelen vast en maken we een plan. We verkennen de loopbaanmogelijkheden en ondersteunen bij het sollicitatieproces. Vaak staan er nog zaken in de weg die mensen belemmert om goede keuze te kunnen maken. Ook daarmee gaan we aan de slag.  We kijken samen met werkgever en werknemer waar iemand mee geholpen is.

Lees hier meer over onze werkwijze