Ervaringen


Monir (48 jaar)
'De vele verschillende oefeningen tijdens de zes sessies hebben mij bijzonder mooie inzichten gegeven en hebben me geholpen om mezelf wat beter te begrijpen. Zo ben ik mij meer bewust van wat mijn denkpatronen, mijn spierspanning en mijn gerichtheid op anderen doet met mij. Ook hebben de gesprekken die Muriel en ik hebben gehad mij geholpen mijn gevoelens naar boven te halen. Door meer ruimte te maken voor mijn gevoel kan ik nu mijn grenzen beter aangeven en zorg ik beter voor mijzelf.'

R.M. (63 jaar)
Ik werk bij de gemeente Den Haag als Management ondersteuner en zat in een re-integratieproces. Mijn werkgever heeft jobcoaching ingezet om dat proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo ben ik in contact gekomen met Frouke van Rijn, een kalme, betrokken en zeer professionele coach waar ik veel van geleerd heb. Frouke heeft mij gehoord en gezien en het proces in stappen begeleid. Ik heb geleerd dat ik mij niet moet focussen op de buitenwereld, maar meer naar binnen moet gaan. Dat helpt mij in mijn kracht te komen. Dit heeft geleid tot 100% herstel. Hier ben ik echt dankbaar voor. Ik voel me goed en kijk uit naar mij volgende klus.

Sammie (36 jaar)
Muriel is professioneel. Ze weet de vinger op de zere plek te leggen. Ik kwam bij haar met een stortvloed aan informatie. Zij hielp mij om tot de kern te komen, heel knap.

Anne (37 jaar)
Bij Frouke was ik in goede handen. Wat fijn om iemand te hebben die met je meedenkt zonder vóór je te denken. Iemand die je de vragen stelt die je jezelf zou willen stellen. Vragen zonder oordeel maar juist met een mildheid die ik mezelf graag eigen zou willen maken. Het mooie is, dat Frouke mij daar ook mee kon helpen. Ik heb in heel weinig tijd heel waardevolle lessen geleerd, zowel op het vlak van Froukes kennis en ervaring in de psychologie, als op het terrein van de haptonomie. Zo kon ik beter voelen waar mijn behoeften lagen en deze gevoelens vervolgens verwoorden. Het zoeken van oplossingen was een laatste stap. Een stap waarin Frouke mij ook weer de begeleiding gaf die ik nodig had. Hierbij luisterde ze, observeerde ze en vulde ze niet in, maar gaf mij de ruimte en de veiligheid om op mijn eigen tempo stappen te zetten.